FAQ

 

Wat is ruilen?
Hoe schrijf je je gratis in op www.swoppa.nl?
Wat is een myswop pagina?
Hoe maak je een gratis winkel op www.swoppa.nl
Hoe plaats je een item te ruil?
Wat zijn swoppa’s?
Wat is een runner?
Hoe kan ik een afbeelding plaatsen via internet?
Hoe kan ik een afbeelding plaatsen via de mobiel?
Hoe kan ik een video plaatsen via internet?
Hoe kan ik een ruilvoorstel doen?

 

Wat is gratis ruilen?

 

Vanaf het moment dat de mens op aarde bestaat heeft hij behoefte aan handelen. In het begin voor het verkrijgen van primaire zaken als eten, drinken en wapens. Al gauw voor kleding en meubilair. Door de eeuwen heen met meer en meer artikelen. Van absolute noodzaak tot ultieme luxe in grote oplagen. En met een wereldwijde verspreiding.
Waarom ruilen?
In de wereld van nu komen aanschaffen steeds vaker jachtig en onpersoonlijk tot stand. Het gevolg daarvan is dat je op tal van momenten spullen krijgt die je nooit had willen hebben. Tel daarbij op dat je huis in hoeken en kasten in ruime mate gevuld raakt met een keur aan artikelen waar jij zelf op bent uitgekeken, dan is het tijd voor...

Swoppa.nl
Dé plek waar je alles wat je niét meer wilt hebben kunt aanbieden én ruilen voor datgene wat je zou willen hebben! Het herontdekken van oerplezier. Het oerplezier van het met elkaar handelen. 24 uur per dag ruilplezier. Ruilen, zo oud en puur als het ontstaan van de aarde, nu zelf te beleven via het internet en je mobiel. Ruilen was nog nooit zó leuk en is nog gratis ook!

 

 

Terug naar boven

 

Hoe schrijf je je gratis in op de swoppa website?

 

Algemeen

Ga naar de pagina inschrijven, vul een gebruikersnaam in en verzin een wachtwoord en je krijgt gratis een eigen persoonlijke myswop  pagina.

Inschrijven stap voor stap
 • Ga naar de pagina inschijven die je kunt vinden door op de knop inschrijven te klikken in de navigatiebalk op de homepagina.  Je krijgt een formulier te zien met een aantal invulvelden.
 • Gebruikersnaam, (dit is de naam die zichtbaar wordt voor anderen, je kunt hier je eigen ruilfantasienaam opgeven),
 • voornaam (jouw eigen echte naam),
 • achternaam (jouw eigen echte achternaam),
 • wachtwoord (voor de veiligheid is dat een woord van tenminste 6 karakters waarvan er tenminste een van die en hoofdletter moet zijn en een karakter moet een cijfer zijn), 
 • wachtwoord bevestigen (nogmaals je wachtwoord intypen ter controle), e-mail (jouw eigen e-mail adres of een aangemaakt account op gmail of live.nl),
 • e-mail bevestigen (nogmaals je e-mail adres intypen ter controle), 
 • overige instellingen (runner, aanmelden nieuwsbrief, mobiel gebruiken op swoppa, deze 3 items kun je ook later aanzetten).
 • Bij meer info kun je je adresgegevens intoetsen maar dat kun je ook later doen bij je eerste ruil.
 • Als je bovenstaande hebt ingevuld dan ga je naar beneden, geeft akkoord op de swoppa leveringsvoorwaarden door in het vakje te klikken en klikt dan op aanmelden.
 • Als je dat hebt gedaan zal het computerscherm even bezig zijn en daarna krijg je je eigen myshop pagina te zien waarin je je eigen ruiladvertenties kunt plaatsen en bijhouden.

 

Terug naar boven

 

Wat is een myswop pagina?

 

Je eigen persoonlijke ruilpagina, myswop

Na het inschrijven op de inschrijfpagina krijg je een gratis eigen myswop met veel mogelijkheden: direct overzicht op nieuwe ruilvoorstellen, al je advertenties op een rij, je aantal swoppa’s, je gegeven en gekregen feedback, je winkelmand, je bestellingen, jou ruilvoorstellen, je kunt via myswop een advertentie plaatsen, je kunt shops aanmaken en bijhouden, je kunt je profiel bekijken en aanpassen, je hebt een feedback overzichtslijst, je hebt een gadget waarmee je in hyves een code in je hyvesprofiel kunt plakken waarmee de laatste 2 geposte ruilitems in jou hyves profiel zichtbaar zijn.

 

 Terug naar boven

 

Hoe maak je een gratis winkel op www.swoppa.nl

 

-Er zijn 3 verschillende shops in www.swoppa.nl aan te maken die ook alle 3 GRATIS zijn.

-Shops waar ook producten kunnen worden verkocht worden tegen een klein abonnement aangeboden.

-Ook zijn er business shops voor bedrijven waar alle gebruikers producten kunnen kopen, soms met hele hoge kortingen.

 

 

 -kids shop:

 

 

Deze is gratis en voor ieder kind tot 12 jaar  In de navigatiebalk van je myswop-pagina staat een knop met de tekst “mijn shop”. Als je daarop klikt kun je een eigen Kidsshop maken! Ieder kind mag één gratis Kidsshop aanmaken. Je kan zelf een eigen look geven door zelf een header te uploaden, advertenties kleurtjes te geven, een achtergrond in te voegen en advertenties te plaatsen. Zo kan je jouw favoriete kaartjes, of eigengemaakte ringtones, smurfen, anubiskaartjes, ruilpieten, warhammer ruilen. En al wat je kan verzinnen wat je zou willen ruilen met anderen.

 Er wordt een aparte, gratis, a-z shopoverzicht gemaakt voor de Kids shops.

 

-Teenshop:

Als je tussen 12 en 17 bent en je hebt je ingeschreven in swoppa.nl kun je jouw eigen shop maken. In de navigatiebalk van je myswop-pagina staat een knop met de tekst “mijn shop”. Als je daarop klikt kun je een eigen Teenshop maken! Je kan zelf een eigen look geven door zelf een header te uploaden, advertenties kleurtjes te geven, een achtergrond in te voegen en advertenties te plaatsen.

Je kunt één of meerdere shops aanmaken. Alleen ruilen is gratis maar wil je echt gaan verkopen tegen geld, dan moet je een klein abonnementje afnemen. (items tegen geld betekent altijd minimaal vier swoppa’s erbij vragen).

Op het moment dat je items wilt plaatsen met geld en swoppa’s, dan moet je voor je winkel gaan betalen. De kosten zijn:

 

€ 3,00 per maand tot max. 12 artikelen

€ 6,00 per maand tot max. 24 artikelen

€ 7,50 per maand tot max. 36 artikelen

€ 9,00 per maand tot max. 48 artikelen

 

Ook kun je jouw shop extra zichtbaar maken in een a-z swoppa shop overzicht van shophouders die je terug kunt vinden op de swoppa homepagina. Hierin zie je de shops van de Teenshops, de Regularshops en de Businessshops. Dit kost hem 3,00 euro per maand

 

-Regularshop:

Vanaf 18 jaar en als je je hebt ingeschreven in www.swoppa.nl. kun je jouw eigen Regularshop maken. Op je eigen myswop pagina kun je in de navigatiebalk op de tab shops klikken. Via die pagina kun je dan je eigen shop of shops aanmaken. Je kunt één of meerdere shops aanmaken. De ruilshops zijn gratis. Je kunt ook 1 of meerdere ruil- én betaalshops aanmaken (altijd geld in combi met het vragen van min. vier swoppa’s). Op het moment dat je items wilt plaatsen met swoppa korting en geld dan moet je voor je winkel gaan betalen. De kosten zijn:

 

3,00 per maand tot max. 12 artikelen

6,00 per maand tot max. 24 artikelen

7,50 per maand tot max. 36 artikelen

9,00 per maand tot max. 48 artikelen

 

Ook kun je jouw shop extra zichtbaar maken in een a-z swoppa shop overzicht van shophouders die je terug kunt vinden op de swoppa homepagina. Hierin zie je de shops van de Teenshops, de Regularshops en de Businessshops. Dit kost hem 3,00 euro per maand

 

Business shop:

Als bedrijf kun je ook een shop openen in de swoppa wereld. Dit kan door middel van een business shop. Wilt u meer weten over deze mogelijkheid, neem dan contact op met de swoppa.nl organisatie via de swoppa organisatie.

 

Terug naar boven

 

Hoe plaats je een item te ruil?

 

Iedereen kan gratis een item te ruil zetten. Schrijf je in door op de knop inschrijven te klikken op de homepagina van www.swoppa.nl. Door je in te schrijven krijg je jouw eigen ruilpagina, de “myswop” pagina. In deze pagina zit jouw eigen dashboard. Op dit dashboard is de knop, advertentie plaatsen, zichtbaar. Door daarop te klikken kom je in een pagina waar je in drie duidelijke stappen je ruilitem kunt plaatsen.

 

 bovenTerug naar boven

 

Wat zijn swoppa’s?

 

Swoppa’s zijn virtuele spaarpuntjes. Deze kun je kopen ( € 0,50 per swoppa ) maar je krijgt bij inschrijving al 10 gratis swoppa’s en als je iets geruild hebt krijg je ook nog eens 3 swoppa’s. Swoppa’s zijn belangrijk om een ruil van ongelijke waarde op gelijke hoogte te stellen. Dus als je een zilveren beker wilt ruilen tegen een servies kan de ruil zo ongeveer verlopen:

Stap 1: skateboard + 100 swoppa’s wordt aangeboden, te ruil tegen een gameconsole

Stap 2: tegenvoorstel is; gameconsole met 250 swoppa’s

Stap 3: skateboard met 120 swoppa’s en een skateboardhelm

Stap 4: tegenvoorstel is; gameconsole tegen skateboard, skateboardhelm en 150 swoppa’s

Stap 5: beiden gaan accoord en accorderen de ruil 

De ruil wordt volbracht volgens de vaste procedure.

 

Swoppa’s kun je sparen om deze weer te gebruiken in één van de winkeltjes. Bij slim onderhandelen kun je steeds meer voordeel krijgen en swoppa’s sparen. Om moverende redenen mag een swoppa account nooit boven de 300 swoppa’s uit stijgen. Met de swoppa’s is het mogelijk om producten met swoppa korting te kunnen kopen. Kortom swoppa’s zijn best belangrijk maar vertegenwoordigen geen waarde en moeten gezien worden als spaarpuntjes zoals dit al jaren door bijv. Douwe Egberts en Albert Heijn gebeurt

 

Terug naar boven

 

 

Wat is een runner?

 

Een runner is iemand die hier bewust voor heeft gekozen en een groep wil gaan vormen om diverse redenen denkbaar. Je kunt vrienden tijdens www.swoppa.nl acties met jou mee laten doen. Bijvoorbeeld tijdens www.swoppa.nl acties waar leuke prijzen mee zijn te winnen. Let altijd goed op aankondigingen hiervan op de homepagina van www.swoppa.nl en lees erover in acties. Dit is de knop die je vindt op de homepagina. In je eigen profiel in je myswop (dashboard) pagina kun je aangeven dat je runner wilt zijn of worden.

Als je dat hebt gedaan krijg je een extra tab in je myswop. Op die tab staat Runner. Als je die aanklikt dan zie je een overzicht en een nummer. Dit nummer geef je aan iedereen die je uitnodigt. Die moeten zich dan inschrijven bij swoppa.nl en jouw runnernummer in het daarvoor bestemde vakje invullen.  

Bij de runner zal iedereen die zich met dat nummer heeft ingeschreven nu zichtbaar worden. Daarnaast is het mogelijk om het aantal items van iedereen van wat geplaatst is te zien en ook het aantal ruilen die zijn gedaan. Ook is het mogelijk om iedereen in je groepje centraal een mail te sturen.

Onderstaand geven we je een aantal voorbeelden van hoe je een runner community kan laten werken.

Voorbeeld 1: 

Doel: Je wilt met je klas graag een aantal games hebben voor in de pauzes maar school betaald die niet.

Uitwerking: Iedereen zorgt voor ruilspulletjes en gaan dit aan de Papa’s en Mama’s vragen. Zo zorg je voor een stuk of 25 ruilitems. Die zet je allemaal tegen swoppa’s te ruil. Hierdoor krijg je veel swoppa’s op de swoppa-rekening waarmee je weer spullen goedkoop kunt inkopen.

Voorbeeld 2:

Je zit op de middelbare school en zorgt dat je ouders, opa, oma, tantes en ooms zich inschrijven via jouw runnercode. Nu doen zij dus mee in jouw community en moet je zorgen dat ze veel ruilitems gaan plaatsen en ook gaan ruilen. Nu krijg jij samen met hen de swoppa punten en kun je leuke deals verzinnen waar iedereen beter van wordt.

Voorbeeld 2:

Je zorgt dat je ouders samen met jouw onder één runnercode gaan ruilen. Samen kun je een winkel gaan opzetten waarbij je ook producten kunt gaan verkopen. Door eerst spullen te ruilen kun je een speelgoedwinkel gaan openen en weer gaan verkopen. Hierdoor verdien je swoppa’s (voor korting producten in de business shops) en geld in harde euro’s)

Voorbeeld 3:

U bent als moeder razend druk met het gezin maar u heeft al jaren een droom: een eigen winkel. Een paar vriendinnen willen dit wel samen met u gaan doen. Met swoppa.nl kan dit nu. U wilt een servies winkel en heeft dus serviezen nodig. Maak een runnercode aan en zorg dat uw vriendinnen zich ook inschrijven met deze code. Vervolgens gaan jullie gezamenlijk spullen van zolder, uit de kasten enz. halen die goed te ruilen zijn. Zorg dat jullie deze spullen ruilen tegen serviesgoed en zet deze later in jullie China shop om te verkopen.

 

Terug naar boven

 

Hoe kan ik een afbeelding plaatsen via internet?

Als je je hebt ingeschreven en je hebt een eigen myswop pagina dan kun je in de navigatiebalk van je myswop pagina een knop vinden die advertentie plaatsen heet. Als je die aanklikt dan krijg je een pagina te zien die je in drie stappen een advertentie laat plaatsen. In stap 2 van deze pagina’s krijg je de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen aan je advertentie. Kies steeds één afbeelding tegelijk en klik na het selecteren op de knop upload. Een succesvol geuploade afbeelding is als minifoto te zien boven de knop afbeelding plaatsen. Bij meer geselecteerde foto’s wordt het lijstje met minifoto’s langer.

 

Terug naar boven

 

Hoe kan ik een afbeelding plaatsen via de mobiel?

Om met je mobiel afbeeldingen te plaatsen op www.swoppa.nl moet je eerst in je profielpagina het vakje aanvinken waarmee je aangeeft dat je je mobiele telefoon wilt gebruiken. Daarna krijg je op je telefoon een bevestiging van je aanmelding met daarbij een uitleg hoe je je afbeelding kan toevoegen via je mobiel. De uitleg geven we hier nog even voor je weer:
 
Wij hebben je mobiele nummer geverifieerd! Vanaf nu kunt je onbeperkt swop item(s) toevoegen op http://www.swoppa.nl/ met je mobiel (MMS). Je kunt foto's en filmpjes maken met je mobiel en deze vervolgens sturen naar 0655551010. (06vierkeer5tientien). Het is belangrijk dat je een aantal keywords (woorden waarmee je het te plaatsen item toelicht) en returnwords (woorden die je intypt met items die je ervoor terug wilt hebben). meegeeft aan je swop item, zodat wij deze kunnen indelen in de juiste categorie. Je kunt altijd als je dat wilt je toegevoegde swop item in een andere categorie plaatsen of aanpassen in het beheergedeelte van de Swoppa site.
 
Voorbeelden van invullen via de mobiel:
 
Uitleg van invullen:
Eerst een titel: bijvoorbeeld Gazelle fiets
Daarna een #
Daarna een omschrijving: bijv. Een prachtige fiets van het merk Gazelle
Daarna een #
Daarna keyword 1, 2, 3
Daarna weer een #
Daarna returnwoord 1, returnwoord 2, return word 3
 
Afbeeldingen kun je insluiten in je mms
 
Voorbeelden:
Gazelle Fiets#Prachtige omafiets#keyword1, keyword2, keyword3#Wii
Spelcomputer
 
Audi A3 # Duitse degelijkheid in kleur grijs # keyword,keyword2 #
Gazelle fiets, Wii spelcomputer

 

Terug naar boven

 

Hoe kan ik een video plaatsen via internet?

Om met je mobiel video’s te plaatsen op www.swoppa.nl moet je eerst in je profielpagina het vakje aanvinken waarmee je aangeeft dat je je mobiele telefoon wilt gebruiken. Daarna krijg je op je telefoon een bevestiging van je aanmelding met daarbij een uitleg hoe je je afbeelding kan toevoegen via je mobiel. De uitleg geven we hier nog even voor je weer:

Wij hebben je mobiele nummer geverifieerd! Vanaf nu kunt je onbeperkt swop item(s) toevoegen op http://www.swoppa.nl/ met je mobiel (MMS). Je kunt foto's en filmpjes maken met je mobiel en deze vervolgens sturen naar 0655551010. (06vierkeer5tientien). Het is belangrijk dat je een aantal keywords (woorden waarmee je het te plaatsen item toelicht)  en returnwords (woorden die je intypt met items die je ervoor terug wilt hebben). meegeeft aan je swop item, zodat wij deze kunnen indelen in de juiste categorie. Je kunt altijd als je dat wilt je toegevoegde swop item in een andere categorie plaatsen of aanpassen in het beheergedeelte van de Swoppa site.

Voorbeelden van invullen via de mobiel:

Uitleg van invullen:

Eerst een algemene omschrijving: bijvoorbeeld gazelle fiets

Daarna een #

Daarna keyword 1, 2, 3

Daarna weer een #

Daarna returnwoord 1, returnwoord 2, return word 3

Daarna afsluiten met een #

 

Video’s insluiten in je mms

Voorbeelden:

Gazelle Fiets#Prachtige omafiets#keyword1, keyword2, keyword3#Wii

Spelcomputer

 

Audi A3 # Duitse degelijkheid in kleur grijs # keyword,keyword2 #

Gazelle fiets, Wii spelcomputer

 

Terug naar boven
 

 

Hoe kan ik een ruilvoorstel doen?

Als je een item ziet wat je graag zou willen hebben dan kan dat. Je kunt dan een ruilvoorstel doen. Een ruilvoorstel kun je alleen doen als je zelf ook bent ingeschreven op swoppa. Als je op de pagina bent waar het artikel zichtbaar is dan kun je klikken op de knop ‘doe een ruilvoorstel’. Er gaat dan een venster open waarin alle artikelen staan die jij zelf te ruil aanbiedt. Een van die artikelen kun je aanklikken om te ruil te zetten tegen het artikel wat je graag wilt hebben. Wordt er iets anders gevraagd dan jij op dit moment in je lijst met te ruilen aangeboden artikelen hebt zitten? Geen probleem, je kunt via deze lijst ook een nieuw item aan jou eigen ruillijst toevoegen en vervolgens weer te ruil aanbieden tegen het artikel wat je wilt hebben. Ook is het mogelijk de aanbieder iets anders aan te bieden dan het gevraagde. In dat geval kies je het item dat jij zelf wilt ruilen. Als je dat hebt gekozen verschijnt er een neiuwe pagina. Op deze pagina kun je een discussie starten met degene met wie je wilt ruilen. Ook kun je als die ander online is met elkaar chatten over de items en de eventuele ruil

 

Terug naar boven